Латина Димитрова: Страстта към това, което вършим, ме прави част от HRCP

Латина Димитрова е Оперативен мениджър в екипа на HR Consulting Partners. Срещаме ви с нея, защото вярваме, че е важно и ценно да знаеш кой е човекът зад името и позицията. Освен професионалист със значителен опит Лати е усмивка и източник на вдъхновение. Тя знае, че любопитството, положителната нагласа и дръзновението са сред факторите, които ни движат напред в нашето личностно и кариерно развитие, може би и защото толкова добре усеща пулса на Човешките ресурси.

Латина, ти си най-новото попълнение в екипа на HRCP. Позицията ти е Operations Manager. Как минава един твой ден?

Като Оперативен мениджър ролята ми е да подпомaгам стратегическото развитие на компанията в областите на Бизнес развитието, Управлението на процеси, проекти и взаимоотношения с партньори.

В компанията на екипа на HRCP дните ми са ведри и динамични. В момента навлизам в оперативния процес и започвам работа по нови проекти.

Разкажи ни повече за професионалния си път. С какви компании си работила, в кои индустрии? В какво си специализирала?

Завършила съм Клинична и консултативна Психология в Софийски университет. Имам 13 години опит в сферата на Човешките ресурси в различни бизнес сфери BPO, Петролен канал и Фарма с акценти в областта на подбор, обучение и развитие на таланти, мениджмънт, организационно развитие, коучинг и менторство. Последните 9 години бях Ръководител Човешки Ресурси за Югоизточна Европа в международна фармацевтична компания.

Отскоро се присъединих към екипа на HR Consulting Partners Ltd. като Оперативен  мениджър.

Какво най-много харесваш в работата си? Кое те мотивира?

Като психолог и специалист в областта на Човешките ресурси интересите ми винаги са били насочени към работата с хора. Вярвам, че ролята ми да подпомогна клиенти и служители да формулират и изяснят нуждите, които имат на организационно и индивидуално ниво, и след това да ги постигнем заедно, е това, което ми носи удовлетворение.

Какво откриваш в екипа на HRCP, което ти пасва не само като професионалист, но и като личност?

Това, което пасва най-много на моя стил на работа, са откритите отношения, страстта към това, което вършим, позитивното настроение и големите усмивки.

В областта на човешките ресурси е важна усмивката, нали? :) Какво друго е важно, за да спечелиш доверието на колеги и партньори?

Както споменах, положителната нагласа, отговорното отношение към поетите ангажименти и взетите решения, професионалното любопитство и мотивацията за постигане на резултати са сред ключовите социални умения, които ми помагат да изградя и оправдая доверието в мен.

Какво е бъдещето на човешките ресурси? Сподели няколко основни и интересни тенденции, които ти правят впечатление.

Все по-бързо развиващата се бизнес среда и промените, които настъпиха в резултат на глобалните събития в последните години, както и развитието на технологиите изискват промяна и на компетенциите, които са необходими, за да посрещаме нуждите на клиентите ни както в корпоративната сфера, така и в консултантския бизнес. Очакванията към нас все повече изискват гъвкавост и бърза адаптация към промени, дръзновение да предизвикваме собствените си стереотипи и да сме информирани за тенденциите на пазара и в областта.

Според мен бъдещето на човешките ресурси ще бъде все по-ориентирано към консултиране и предоставяне на гъвкави решения за инвестиции в развитие и успешна реализация на човешкия потенциал както на ниво служител, така и на ниво организация.

Защо компаниите да изберат HRCP?

Като специалист, доскоро работещ от страна клиента, зная, че най-голямата добавена стойност на услугите, които консултантските компании предоставят, е в индивидуално адаптираните към нуждите и обстоятелствата на клиента решения. Намирам, че дългогодишната подготовка, широкият спектър на познания и компетенции, придобити в българска и международна бизнес среда в комбинация с разнообразния инструментариум от подходи, бизнес и дигитални решения, позволяват на HRCP да предоставя на клиентите си уникални и индивидуализирани решения с практическо приложение.

Какво пропуснах да те питам, а би искала да поговорим за него? :)

Харесвам този въпрос :) Бих могла да споделя, че се развивам в посока коучинг и консултиране и съм сертифициран NLP Мастър практик.