Мотивация, самомотивация и 4 букви „C“

Замисляли ли сте се кой би бил правилният отговор на въпроса „Какво Ви мотивира?“ по време на интервю за работа? Всъщност няма обективно правилен отговор, който автоматично да ви гарантира успех. Реално няма и грешен. Независимо от това обаче можете да сбъркате.

Всички сме различни, логично отговорът на въпроса „Какво Ви мотивира?“ за всеки от нас би бил също различен. Не е препоръчително да казвате нещо, което всеки друг на ваше място би казал – че ви мотивира да помагате на хората и да виждате как се развиват; че ви мотивират ценностите на компанията, които съвпадат с вашите, и т.н, и т.н. Ще стане ясно, че сте си „написали домашното“, но друго е по-важно – да сте автентични. Тук също е добре да внимавате, защото ако например признаете, че парите са мотивиращият за вас фактор, не е сигурно, че ще спечелите точка в своя полза. До финансовата страна ще стигнете така или иначе, а и чак такава прямота е по-вероятно да не се понрави на потенциалния ви бъдещ работодател.

Мотивация и автентичност

И все пак какво да кажете? Разкажете история. Историите са един от най-добрите и ефективни начини, по които човек възприема информацията. Никой не помни статистики, но почти всеки помни вдъхновяващи истории. И ето тук трябва да сте автентични.